You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
ENJOY FREE SHIPPING & 30 DAY RETURNS

DIAKO

  • Coșul este gol!

×

Despre certificarea diamantelor

Asigurati-va ca diamantul dvs. este certificat de unul dintre laboratoarele de certificare independente si recunoscute ca fiind esential pentru o evaluare impartiala a calitatii pietrei. GIA, AGS, HRD, IGI & EGL sunt organismele principale de clasificare in industria diamantelor si sunt enumerate aici în ordinea strictetei. Astazi, se asteapta ca cele mai multe diamante peste 0,20 cct sa fie clasificate de una dintre acestea.

Ce elemente trebuie sa urmariti pentru certificarea diamantelor

Pasul 1

Deoarece diferentele subtile dintre diamante pot avea un impact masiv asupra pretului, anumiti comercianti vor incerca sa va ofere autocertificare sau certificare din parte organismelor locale, care sunt mai putin stricte. Solicitati intotdeauna un certificat recunoscut international, pentru a crea conditii de concurenta echitabila si pentru a va asigura de calitatea produsului ales.

Pasul 2

Chiar și printre cele 5 certificate recunoscute pe plan internațional, există diferențe. De fapt, industria diamantelor etalonează fiecare diamant împotriva standardelor stricte ale GIA (Institutul Gemologic al Americii). Compararea unui diamant cu un certificat GIA împotriva unui IGI sau a unui EGL mai slab nu este o comparație egală. Astfel, culorile asemănătoare sau claritate pe EGL ar fi clasificate cu 2/3 grade mai mici dacă ar fi trimise la GIA și, prin urmare, ar trebui să reflecte prețuri mai mici.

Un raport de evaluare documenteaza caracteristicile unui diamant. Aceste rapoarte sunt intocmite de Institutul American de Gemologie (GIA), una dintre cele mai respectate organizatii din industria diamantelor.

- the Gemological Institute of America, a fost infiintat in 1931 si este printre cele mai cunoscute laboratore din lume in analizarea diamantelor, pietrelor pretioase si a perlelor.Cu sediul central in Carlsbad, California si are peste 1.400 de cercetatori, profesori si evaluatori de diamante angajati,serviciile GIA sunt probabil cele mai solicitate la nivel global, de unde si nivelul inalt de recunoastere a acestui laborator. In afara de evaluarea si certificarea pietrelor pretioase, GIA investeste in educarea pietei si in cercetarea celor mai noi tehnologii in industria de profil.

Sunt luate in considerare foarte multe aspecte in analizarea unui briliant, insa in 1940, GIA a stabilit cei ”4C”, fiind cele mai elocvente criterii de evaluare a calitatii unui diamant.

Stralucirea unui diamant depinde foarte mult de felul in care este taiat Absenta impuritatilor si a imperfectiunilor face ca diamantul sa fie rar si ii sporeste valoarea Da, diamantele pot fi colorate, inca cu cat mai mult se apropie de acea claritate transparenta, cu atat mai mult sunt mai valoroase Diamantele si pietrele pretioase sunt masurate in carate: un caract cantareste 0.2 grame.